Vonn & Stenmark

Alpina VM pågår för fullt i Åre, ett VM som visade sig bli avslutningstävlingar för två av alpina världens giganter i fart. Efter denna helg lägger Aksel Lund Svindal och Lindsey Vonn skidorna på hyllan. Vilket avslut det blev sen! Jag åkte upp på söndagen för att se Lindsey i sitt sista åk och det blev en minnesvärd dag på många sätt. Jag önskade innan att hon skulle kunna avsluta med en pallplats och önskningen infriades när hon vann en bronsmedalj. Lite synd om Ilka Stuhec som blev världsmästare men jag gissar att hon kan bjuda på det en sådan här dag. Ilka försvarade sitt mästerskap och bevisar att hon är en drottning av fart. Efter målgång var det närmast kaos när det skulle fotograferas! Först pristagarna vilket gick rätt bra – när sedan Lindsey och det Amerikanska laget skulle fotograferas blev det närmast kaos. Det var fotografer och kameramän överallt och det slutade med en vurpa för min del när vågen av bildmakare vällde fram. Bara att försöka få ur snön ur objektiven och ta några bilder till.
Nu laddar jag om för lördag och damernas slalom. Jag hoppas på svenska framgångar och fina placeringar. Anna har visat storform och Frida brukar ju alltid leverera.

Dagens behållning var när jag fick chansen att byta några ord och sno en selfie med den störste av dom alla – Ingemar Stenmark. Min stora idol sedan barnsben. Det kommer jag att leva på länge!

Kommentarer

Lämna ett svar