VM-deltagarnas hemkomst

För ett år sedan gjorde Svenskt Skidskytte totalsucce vid VM i Oberhof och landade på svensk mark med totalt 11 medaljer och hade därmed krattat kravmanegen inför årets VM i Nove Mesto. 

I går landade laget hemma i Östersund med TRE medaljer och media har flitigt använt ordet fiasko de senaste veckorna. 

Men tre medaljer varav ett härligt guld i herrstafetten är ju jättebra – vi blev fyra i medaljligan efter årets VM-giganter Frankrike och Norge samt Italien. 

Visst, det fanns säkert större förväntningar främst kanske bland åkarna och en viss eftersmak av besvikelse men det är en marginalernas sport.

Jag minns fortfarande Expressens summering av ett vinter-OS på 90-talet där skidskyttet fick en överkryssad geting med kommentaren ”åker som en snigel, skjuter som en kratta” – noll medaljer den gången.

Tänk vilken utveckling vi haft. Nu kritiseras laget i media när man ”bara” landar med tre medaljer.

Men vilken VM-fest det varit. Knökfullt på läktarna, tävling på bästa sändningstid och spännande tävlingar. I går möttes laget hemma för hyllningar från förbundet, kommunens representanter, Landshövdingen, Destination Östersund samt lokalmedia. Det delades ut blommor och residenshonung, hölls tal och avslutades med tårta.

Bildleverans till Svenska Skidskytteförbundet

Kommentarer

Lämna ett svar