Resa med kamera

Som vanligt är det en massa funderingar kring kamera och utrustning när man ska ut och resa. Det är tungt att bära med sig allt och man får tänka på att de flesta flygbolag har en maxvikt när det gäller handbagage. Resan till Kroatien är inget undantag men den här gången fick 5D MK3 följa med ackompanjerad av 24-70, 100-400 samt mitt Sigma 14 mm. En del i detta beslut var att vi ska besöka nationalparken Krka och de berömda vattenfallen som jag hoppas kan bli ett fotovärt besök. Jag har släpat hela ryggsäcken vid några tillfällen annars har 24-70 suttit på hela dagen. Ett bra objektiv men man saknar ibland den längre brännvidden. Kan ett superzoom vara ett alternativ på resor? Erfarenheterna kanske kommer med lösningen och ett Kroatien-album kommer att publiceras inom kort.

Bilden visar en Segelfjäril som jag tog med 100-400 objektivet. 400 mm, f/5,6, ISO 100, 1/1000.


IMG_7708-01
Denna Hipparchia Statiliuns fotograferade jag under min vandring (bergsbestigning) från vattenfallen i Krka upp till parkeringen. Båda fjärils bilderna är tagna med mitt 100-400 IS USM II och fungerar utmärkt även som ”macroobjektiv”.

Kommentarer

Lämna ett svar