Man kanske ska göra en Ironman?

Under semestern i Småland hade jag lyckan att hamna mitt i Ironman 70.3 i Jönköping och kameran var naturligtvis med. En riktigt bra test av det nya 100-400 objektivet och jag måste bara säga att jag är grymt nöjd med vad det levererar! Det blev även några bilder med mitt Sigma 14 mm och det ger faktiskt en del häftiga vinklar.

Nåväl, åter till loppet – efter någon kilometers simning kastade sig dig tävlande upp sina cyklar för att trampa 9 mil i terrängen kring Huskvarna för att sedan byta skor och springa en halvmara – vilken grym insats och då är detta en halv riktigt Ironman!

Måste säga att jag är imponerad över insatserna och det var en hel del deltagare som imponerade extra mycket, frågan är om dom överhuvudtaget tog sig i mål? Oavsett så kändes det faktiskt lite lockande att testa ett sådant event även om jag gissar att det krävs en rätt rejäl insats träningsmässigt. De bästa i Jönköping fixade loppet på ca 4 timmar men om man skulle ta 8 timmar på sig då…
En liten detalj till som stärker insatsen är att de som tog sig i mål fick (eller köpte) en t-shirt med texten FINISHER – bara en sån sak!

Fortsätter och funderar på debuten ett tag till! Det kommer en skidsäsong innan.

Bilder från cykeldelen – Ironman 70.3 i Jönköping »

Kommentarer

Lämna ett svar