Guldhattar på Stortorget?

Säsongen för våra basketlag i Östersund är slut sedan någon månad tillbaka och just nu är ovissheten stor när det gäller lagen. Vi har varit bortskämda med en stabil trupp av bra spelare kompletterad med våra kommande stjärnor och ett antal importer – det har liksom varit långsiktigt och cementerat. Målet har uttalat varit att vinna SM-guld på herrsidan och att vi ska dansa med guldhattar på Stortorget. I dagsläget har vi ett oprövat kort till coach och i princip bara en potentiell startspelare – i alla fall om vi ska blicka tillbaka. Visst Moltas har gjort minuter men har haft problem med fötterna, annars hade det nog varit fler. Yoel och Charlie har inte många minuter senaste säsongen men förhoppningsvis kan de blomma ut med mer speltid.

Jag sa redan för några säsonger sedan att vi inte kommer att ta SM-guld med Adnan som coach och så blev det. Skulle vi ha gjort det skulle det ha varit säsongen 2021-2022 när vi mötte Norrköping i finalen för det laget är nog det mest harmoniska och starkaste jag sett, även om vi haft individuellt duktiga spelare genom åren.
Min analys av Jämtland är att man spelar bra när man släpper handbromsen och kör men tydligen har filosofin varit att hålla ner tempot och agera bra försvar. Den kombon har visat sig farlig många gånger när det tar för lång tid att komma till avslut plus att vi inte haft några påtagligt bra skyttar utifrån. Hoppas att Andris har en annan spelfilosofi.

Nu en bit in i juni skulle det vara kul om vi kunde få se ett påkritat kontrakt med t.ex. Gustav Hansson eller någon annan som kan ge en indikation på om ambitionen fortsatt skall vara att vara ett topplag. Gissar dock att man fortsätter att presentera John och Hugo, kanske Danne. Oavsett så ska det bli spännande att se vilken lineup som springer in på planen i september, oktober.

Än värre är det med Östersund i damligan. Där finns inte en kontrakterad (presenterad) spelare, inte heller någon coach. Tänker att det borde vara lite stressande då det inte heller borde gå så bra att jaga in pengar från sponsorer under rådande förhållanden. Vi vet att ekonomin var riktigt dålig och att man gjort en uppgörelse med Östersunds Kommun om hallhyran för förra säsongen men ändå. Kommer man att ha ett lag i år? Vad tänker spelarna? Stanna i en eventuell fortsättning eller söka andra lag medan chans finns?
Än mer spännande där kanske. Rykten gör gällande att flera av spelarna gärna stannar i Östersund men då måste styrelsen börja agera och sätta fart på rekryteringarna och börja sprida lite nyheter till fansen.

P.S För övrigt är jag glad över bilden på Adnan. Ett litet finurligt drag i mungiporna och avspänd. Kommer att sakna dig på Jämtlandsbänken men hoppas att det blir en spännande resa med Södertälje.

Kommentarer

Lämna ett svar