Fototorka i Coronatider

Allt tog plötsligt och snöpligt slut. Hela vintersportprogrammet avslutades i en hast, så även de stora ligorna som NBA, NHL, MLB, SHL, SDHL, HA, Basketligan, Världscupen i alpint, längd och skidskytte. Hockey-VM är inställt, fotbolls-EM är flyttat till 2021, Allsvenska starten är flyttad och OS svävar i osäkerhet trots att man redan tänt elden.

Många företag sliter ont, vårdpersonal går på knäna och myndigheterna agerar på alla kanter för att förhindra smittspridning. Krogar, butiker riskerar konkurs och många frilansande fotografer har det ytterst tungt just nu men i dagsläget ser man ingen större ljusning. Ett positivt besked från Kina dock där smittan verkar ha klingat ut. Har sett att fotografer fått hela vår- och sommarsäsongen avbokad och jag lider med alla som drabbas.
Kan det komma något positivt ur detta är frågan? Jag gissar att MSB kommer att komma med en ny agenda och frågan om ett allmänförsvar kommer säkert att aktualiseras. Det skulle ju varit rätt bra att kunna ta in hjälp just nu, t.ex. skulle man snabbt ha kunnat mobilisera en rad fältsjukhus.

För min egen del fick basketsäsongen ett tvärt slut – precis när det roliga skulle börja. Allsvenskan skulle sparka igång om två veckor men skjuts på framtiden så nu får man hoppas att någon ska gifta sig och behöver en bröllopsfotograf. Jag passar på tillfället att träna lite och spenderade en intensiv timme med några skidskyttar på skidstadion i torsdags. Det blev rätt hopplösa förhållanden men samtidigt så blir hjärnan aktiverad och genom att genomföra så kan man utvärdera och tänka vad man skulle ha gjort annorlunda. Jag tror att jag ska börja med att tänka det direkt framöver.

Nu håller vi tummarna för att spridningen av Covid-19 minskar och att allt återgår till det normala snart.

Kommentarer

Lämna ett svar