En tuff kväll på Jämtkraft Arena

Måndag kväll på Jämtkraft Arena och ett viktigt möte för båda lagen – i varsin ände i tabellen. Djurgården försöker befästa topplatsen och ÖFK ska undvika kval och nedflyttning. I hällande regn med snöinslag skulle det visa sig bli en tuff kväll för både spelare, publik och fotografer. ÖFK tog ledningen i matchen och spelade piggt i inledningen men i slutet av första ser man att det är ett stressat lag med fel fokus. I stället för att spela tills dess att domaren blåser börjar man skrika på domaren att han ska blåsa av. Domaren signalerade 2 minuter vilket inte gillades av ÖFK´s spelare och ledare. 31 sekunder efter beskedet kom kvitteringsmålet från DIF. Här ser man hur desperat man letar ljusglimtar men med fel fokus kommer det aldrig att lyckas. Situationen resulterade även i ett gult kort för Ali Keyta, Ian Burchnall löpte amok vid sidlinjen, slog iväg en mikrofon och fick se matchen från läktaren. Idag kom beskedet att Ian även är avstängd i nästa match – till att börja med. Nä det är ingen harmoni i dagens ÖFK, vilket är fullt förståeligt. Nu får vi bara hålla tummarna för att de klarar sig kvar och får börja bygget av ett nytt lag till en ny säsong. Personligen tänker jag att det kan vara till gagn med en annan tränare på sidlinjen i nästa match, kanske får vi samma effekt som Giffarna?

ÖFKDIF1
ÖFKDIF2
ÖFKDIF3
previous arrow
next arrow

Matchen slutade 1-2 då Marcus Danielson nickade in segermålet i slutet på andra halvlek och därmed ser det väldigt ljust ut för Djurgården i toppen. För ÖFK i andra änden är läget om möjligt ännu tyngre då varje förlust gör att man sjunker ännu djupare med axlarna. Man kanske ska göra som Tommy Sandlin gjorde med Brynäs en gång i tiden – fira jul i oktober eftersom laget alltid spelade bättre EFTER jul.

Regnet under kvällen knäckte en kamera för mig men efter lite kärleksfull behandling med hårtork, uppmuntrande samtal och puts valde den att hoppa igång igen. OK jag hotade ett tag med en service på CPS men det verkar inte behövas ännu i alla fall.