En dag på Alpina VM

Alpina VM i Åre går mot sitt slut och idag är det final med herrarnas slalomtävling där vi håller en extra tumme för Andre Myhrer. Framgångsmässigt har det inte varit någon större succe och damernas slalom var blytung av förväntan. Frida vet vi kan leverera och Anna Swenn har visat en grym form på slutet. Jag gjorde min andra dag på VM och redan på tåget från Östersund kunde man gissa att det skulle bli en bra dag. Det var fullsatt redan i Östersund och det fylldes på i Krokom, Mörsil, Järpen och Undersåker, det var riktigt befriande att få sträcka på benen i Åre.
Morgonen var ganska lugn och jag vandrade mot arenan tillsammans med en trevlig volontär. Han hade varit med redan vid VM 2007 och jobbade då i backen men har nu enligt egen utsago jobbat sig nedåt till att nu vara parkeringsvakt! Mannen jag träffade var en härlig företrädare för alpina arrangemang i Åre och på vägen tvekade han inte när några fans skulle ta en bild på en bil med Shiffrins namn. Glatt klev han in och tog över kameran så att alla fick vara tillsammans på bilden.

Kollade in Zeke i radiokuren för att se att det går bra med benbrottet då även Maria PH passerade med en morgonkopp kaffe. Maria är en klar tillgång i den alpina TV-studion och denna dag antar jag att hon fick anledning att jubla.

Första åket var det lite luckor på läktaren men det ändrades till det andra då det blev en härlig inramning av tävlingen. Både Anna och Frida fanns topp tio så medaljförhoppningarna var otroligt höga. Tyvärr för Frida så hade hon inte sin bästa dag, trots det räckte det till en femteplats. När det sedan var dags för Anna visste jublet inga gränser när hon tar ledningen i loppet. Som vanligt blev Michaela Shiffrin vinnare med ett stabilt åk. Efter målgång verkade hon helt slut, kröp ihop och låg sedan ner i snön helt utpumpad. På presskonferensen berättade hon att hon inte kändes sig pigg i luftrören och fick kämpa sig upp för att inte ligga där utslagen när Anna skulle gå i mål. Dagen präglades av ”april-väder” med ömsom sol, blandat mer regn och snöbyar – redan i februari! Vart är vi på väg?

Kvällen avslutades med en mäktig ceremoni vid Åre Torg där tusentals samlats för att se Anna ta emot sin silvermedalj.
Här nedan en liten rundvandring i bilder från damernas VM-slalom.

Kommentarer

Lämna ett svar