Dimman i Idre

Första helgen i december var det premiär för IBU-Cup i Idre med ett stort startfält och enligt uppgift är IBU-Cup större än Världscupen sett till antalet tävlande och länder. Jag sladdade ner i dimma, snö och gråväder på fredagen för att dokumentera tävlingarna och hade nog hoppats på uppsprucket molntäcke, sol och vita fjäll. Det blev nästan helt tvärtom med dimma och snö lördag och söndag. Ett klurigt fotoväder med andra ord och det var lite svårt att hitta rätt i inställningarna. Hade sett fram emot att se den här delen av landet med södra Härjedalen och norra Dalarna men den turen får man nog ta en annan gång. Det kändes i alla fall som att det här är en del av landet med mycket vildmark, fina vattendrag och låga flacka fjäll. Skylten mot Grövelsjön kändes lockande då jag förstått att det är ett fint vildmarksområde. I trakterna ligger även Rogen som jag spanat på via Google Maps och det området bör också sättas på listan över kommande resmål.

Tillbaka till tävlingarna så lyckades damerna bäst (igen) med Ingela Andersson överst på pallen på torsdag, Bettan Högberg på lördag och framgångshelgen för damerna kröntes av söndagens placeringar. Ingela kom tvåa i jaktstarten, Bettan som gick med 50 sekunders ledning slutade på fjärdeplats efter några bom för mycket i sista skjutningen. Femma blev Johanna Skottheim som gjorde en finfin uppkörning genom fältet.

Bland herrarna var det med svenska ögon mest spännande att se vem av Peppe Femling eller Torstein Stenersen som skulle få packa om och ansluta till Världscuplaget i Pokljuka. Efter två relativt jämna resultat blev det Peppe som fick lämna Idre på lördagskvällen och packa om väskan.

Lite bilder blev det även denna helg och här kommer ett axplock!

Kommentarer

Lämna ett svar