Det är detaljerna som avgör!

Ett talesätt som ofta används inom bland annat försäljning är ”när vad är lika avgör hur” men om vad inte är lika spelar hur mindre roll då?
Åkarna har haft en lång förberedelser mot det stora målet – OS i Beijing 2022. De sista förberedelserna skedde på hög höjd och laget anlände till tävlingsorten i god tid för att kunna acklimatisera sig och finslipa detaljerna.
Parallellt med lagets uppladdning har Swedemount tagit fram OS-dräkten. Dräktens kroppsnära passform som minskar vindmotståndet ger åkarna de bästa förutsättningar i spåret och på skjutvallen. Tygets höga kvalitet och prestanda ger plagget en funktionell och bekväm passform med full rörelsefrihet. 4-vägsstretch, lättviktstyg men ändå slittålig. Detaljer som silikonförstärkningar för bättre grepp, flatlocksömmar och meshtyg för bättre ventilation genomsyrar dräkten – ja och givetvis OS-ringarna då.

Tillsammans med Swedemount arrangerade vi en fotostudio uppe på Björnberget, ÖSK och till hjälp hade vi modellerna Anna Hedström, David Nykvist och Johan Bergman.
Studion belystesmed två stycken Profotoblixtar – B1X med Magnum reflektor samt en B10 med grid för mer koncentrerad ljusspridning. Åkarna fick passera ett otal gånger och i takt med att det mörknade var det utmanande att ha tillräckligt med ljus för att kunna sätta skärpan. Förutom åkbilder så togs det ett antal porträtt som sedan kom att användas i Swedemounts marknadsföring.

Dagen avslutades med ett antal detaljfoton av dräkten och här kom Olympus M1-III tillsammans med 60 mm macro väl till pass. Olympus har en fantastiskt fin stackningsfunktion vilket ger möjlighet till bättre skärpedjup nere på detaljnivå.

Tack till Swedemount och Carl Nero för en kul kväll med lite kreativ fotografering.

Läs mer om kampanjen här »

Kommentarer

Lämna ett svar