Världscupfinaler i Åre

Idag startade Världscupfinalerna i alpint i Åre. Efter en del snöande och problem med träningsåk blev det nedflyttade starter och omkastad startordning. Dagens fotografering blev en liten besvikelse då vi inte fick några bra platser i banan utan hänvisades till platser utanför staketet. Säkerhet i all ära men man kan tycka att det borde gå att ordnas några platser i backen för oss fotografer. Efter en hel del flängande var det bara att konstatera att det inte gick att nå över b-näten och att övriga platser var obefintliga. Förhoppningsvis får vi komma innanför staketet till helgen då det är dags för slalom och storslalom. Att tävlingarna arrangeras i olika backar med tajt tidsmellanrum gjorde inte saken enklare tyvärr. Det blir vad det blir var dagens motto.

Lindsey Vonn tog ytterligare en seger idag och närmar sig sakta men säkert Stenmarks rekord. För min egen del kan Stenmark få behålla det men rekord är till för att slås. Gör inte Vonn det kommer garanterat Schiffrin eller Hirscher att göra det om några säsonger.

I morgon är det Super-G och få får det bli vanligt arbete men med några bilder från målgången.

P.S Läser i Aftonbladet att Matts Olsson klagar på att publiken uteblir från tävlingarna i Åre men han kanske glömmer att de flesta jobbar en onsdag. Man ser ca 3 sekunder av tävlingen från åskådarplats och trots Roberto Vacchi och hans engelsktalande överman lyckas men inte skapa den riktiga festkänslan. Som ett exempel så hade 90% av publiken lämnat arenan när det var dags att dela ut priserna för dagens tävlingen samt globerna för den totala Världscupen. Lägg därtill 3 km A-nät, 15 km B-nät och 6 km C-nät vilket ger en helt inkapslad tävlingsarena som ingen kommer åt, inte ens fotograferna som är ackrediterade. Så Matts Olssons fråga vart publiken är har en del av förklaringen här.