Springmeet = folkfest

Lördag 19 maj var lika med Springmeet-lördag. Liksom i fjol strålade solen från en härligt blå himmel och redan kvällen innan anade man att det skulle bli en riktig folkfest. Östersunds Camping påminde om en Storsjöcupsvecka och det var nog många från från vårt grannland i väster som hade Östersund som mål denna helg.

Dagen startade på Optands flygfält och köerna ringlade långa för att komma in på området. Bilar, motorcyklar och mopeder i långa rader mötte besökarna och det var en salig blandning från superfixade 50-tals bilar till äldre bruksbilar. Man bjöds på driftinguppvisning, dansuppvisning av Östersunds Bugg & Rock ’n Roll klubb, motorcyklar på dödsväggen, helikopterturer, mat, dryck, glass med mera och inget kändes saknas. Förväntansfulla bilutställare tävlade om utmärkelser och några tidstypiskt klädda tjejer tävlade om vem som skulle bli Miss Springmeet 2018.
Nästan 8000 personer hade sökt sig till Optand vilket var publikrekord och denna folkfest känns bli större och större även om den är rätt väderberoende.

Kvällen bjöd på sedvanlig cruising inne i Östersund och gick till en början ganska smidigt. Vem som kom på att man skulle stänga av Krondikesvägen i höjs med Burn-out området vet jag inte men det var inget smart drag. När vägen stängdes blev det ett totalt kaos och tåget med bilar stod plötsligt still. Det blev tråkigt för publiken och säkert rätt trist för de som var ute och gled i sina fina bilar. Hoppas att man släpper upp Krondikesvägen igen nästa år.

Lite bilder blev det den här gången också!