ÖFK bjöd på Fotbollsfest

Vilken härlig kväll det blev på Jämtkraft Arena igår när Sirius kom på besök till Östersund. Återigen badade arenan i sol och som vanligt är det delade känslor då ljus och skuggor ställer till det en del för fotografen. Efter en vecka med spekulationer om Ghoddos flytt, Potters eventuella flytt till Swansea där han isåfall skulle ta med sig Billy Reid och talangscoutenKyle Macaulay, eventuell försäljning av Sotte och Sema och en rad andra spelare vilket känns lite oroligt.

I veckan har jag även saknat Kindbergs röst – man är ju van att höra hans trygga uttalande om att flytt och försäljningar inte spelar någon roll, ÖFK kommer att bli ännu starkare. Under förberedelserna och när matchen satte igång var allt precis som vanligt, ja nästan som i höstas och vintras när laget skördade massor av framgångar. Ett offensivt spel, glädje och vilja som resulterade i fem! mål.

Var det avsaknaden av Ghoddos som gjorde att hela laget klev fram och öste in mål eller är det så enkelt att Sirius egentligen inte är ett lag för Allsvenskan? Oavsett så blev det tre sköna poäng till ÖFK och avancemang i tabellen. Göttaste målet var nog Sottes som klämde in 5-2 på övertid och den bollen ville han verkligen få in. Ett snabbt avancemang genom Siriusförsvaret och ett mäktigt skott i högra krysset var en bra punkt på matchen. Hade målvakten Joakim Wulff fått händerna på bollen har han nog följt med in i målet. Var det bara ren och skär spelglädje eller var det lagets avskedspresent till den enormt omtyckte Graham Potter? Det vet vi nog inom de närmaste dagarna. Men först ny match på lördag mot Häcken. Lär bli en tuff match men håller man samma klass som igår lär det säkert gå vägen!