Kom igen nu ÖFK!

Det var en underbar vårkväll på Jämtkraft Arena när ÖFK tog emot Peking på hemmaplan. Stärkt av en klar seger över Brommapojkarna var det nog många som trodde att ÖFK skulle vara tillbaka i gammalt gott slag. Det drygt 5000 på läktaren fick se Norrköping i en pigg start, även om det var en hårsmån från ett snabbt ledningsmål för ÖFK när Fritzon rundade Norrköpings målvakt men lyckades tyvärr inte ta det hela vägen. Krampen som ÖFK visat tidigare i år kom sakta krypande och det var oförskämt lugnt vid Norrköpings målområde där jag satt och konstaterade att jag skulle behöva ett värre (lääängre) objektiv för att nå andra sidan. 1-0 och 2-0 i första halvlek och det kändes plötsligt rätt jobbigt.
Till slut kunde ÖFK skriva in ännu en förlust på kontot och jag undrar varför man inte chansar på fler avslut och skott från distans. Nu kommer man i anfall, möter motstånd och spelar hem igen. Det blir aldrig riktigt farligt. Nu är jag ingen fotbollsexpert men nog skulle jag säga till spelarna att löda på mer.

Övrigt att notera under kvällen var att OS-guldmedaljören och skidskyttedrottningen Hanna Öberg levererade matchbollen. Dessutom visade Norrköpings lagkapten Andreas Johansson stort idrottshjärta när han hoppade upp på läktaren och hälsade på den 83-årige supporter som rest hela vägen från Vilhelmina för att se sitt älskade lag.

Vi hade i alla fall en fantastisk kväll vädermässigt med sköna 17 grader varmt vid 19.30! Härliga sommarkänslor!
I morgon bär det av till Duved för att hämta hem husvagnen som nu kommer till glädje hos en ny familj.

Lite bilder från matchen finns här: