IBU-Cupen i Idre

För jag vet inte vilken gång i ordningen blev det en resa över Härjedalsskogarna till Idre. Som jag skrev tidigare var det en fantastisk resa i ett gnistrande vackert vinterlandskap. När det väl var dags för tävling så var det lite mer normalt med lite grådis – man känner igen sig helt enkelt. Arrangörsklubbarna är rutinerade och återigen bjöds det på ett fantastiskt arrangemang med träning på torsdag, 2 x sprint fredag och lördag samt en avslutande jaktstart på söndag.

Vi hade en del svenska framgångar med Ella Halvarsson och Anna-Karin Heijdenberg i spetsen – annars var det mycket norskt och lägg namnet Johan Olav Botn på minnet. Den killen hade efter två orter (Kontiolahti och Idre) en andra plats som sämsta placering.

Fotomässigt var det mest som vanligt och Idre är liksom lite enklare än en världscup då man kan röra sig betydligt mycket lättare. Under fredagen skulle alla åkare fotograferas för en ”hand-out” bild så det blev lite extrajobb den dagen. Tyvärr startade damerna ganska sent på dagen och när de sista åkarna drog igång strax efter 15.00 var ISO-talet uppe på 12800! Lite brusreducering så fungerade det fint tack vare bra optik även om man önskat ett bättre ljus. Där är Världscupen och Östersunds Skidstadion fantastiskt.

Ett varmt tack till IBU International Biathlon Union för förtroendet.