Hem

Solnedgång över Kalmarsund.

Sommar på Öland

Öland är Sveriges minsta landskap men erbjuder en fantastisk natur, sköna bad, närproducerade varor och sköna bad. Jag skulle säga att ön är en skön blandning av Gotland och Jämtland och det kan inte bli fel.
Läs mer här


Sommarpremiär för ÖFK

ÖFK gjorde hemmapremiär efter uppehållet i en kylslagen lördagkväll i juni. Utan flera av den ordinarie startelvan klarade man 0-0 mot gästande Göteborg.
Läs mer »


Tur och retur Dubai

En het vecka i Dubai i början av juni. En galen plats där höghusen växer som maskrosor i marken. Polisen kör Lamborghini och ölen kostar 147 kronor.
Läs mer här »


Olympustest E-M1X

Under några dagar har jag provat Olympus flaggskepp M1X och här kan du läsa mer om mina intryck av kameran och det 300 mm objektiv som jag fick testa. Jag har även provat E-M1 Mark II tidigare i år och min utvärdering av den finns i ett tidigare blog-inlägg.
Läs mer här »


Folkfesten Springmeet!

Springmeet 2019 lockade rekordbesökare till Optands flygfält med över 1800 utställarfordon och över 8000 besökare. Dagen och kvällen bjöd som vanligt på ett fantastiskt väder där alla njöt av eventet.
Läs mer »


Slut på en fantastisk säsong!

Så kom då Jämtlands fantastiska resa i basketslutspelet till ett slut. Efter två raka segrar mot Södertälje andades det stor optimism i Jämtlandslägret och en fullsatt Sporthall hade nog önskat att få se mer av årets Jämtland. Tyvärr blev Södertälje för starka och säsongen är över för älgarna.
Läs mer »


Underläge i semin!

Jämtland orkade inte hela vägen fram till en hemmaseger inför en proppfull sporthall. Ny match i Södertälje på tisdag och sedan en hemmamatch på långfredag. Heja Jämtland – det här kan ni greja.
Läs mer »


Sviten är bruten!

Efter 6 år och 21 raka förluster vände det för Jämtland Basket i slutspelsmatchen mot BC Luleå. En kokande sporthall fick se en intensiv match med mycket intensitet och känslor.
Läs mer »


Vilken VM-fest!

2019 var året då Jämtland fick arrangera två VM av rang! Först Alpina VM i Åre och sedan Skidskytte VM i Östersund. Och vilken fest det blev när skidskyttar och fans invanderade Östersund för nästan två veckors tävlande.
Läs mer »

Jämtland ångar på i basketligan

Jämtland tog en skön skalp på ett lätt decimerat Norrköping Dolphins i lördagens match i Basketligan. Några matcher kvar i grundserien innan slutspel och det känns som att det finns en bättre chans att avancera jämfört med fjolåret.
Läs mer »


En dag på Alpina VM i Åre

Alpina VM lider mot sitt slut och jag passade på att åka till Åre för att se de svenska åkarna ta medalj. Pernilla Wiberg spådde 5 medaljer men det stannar nog med en. Det här är dagen då Anna Swenn Larsson körde in ett silver!
Läs mer »


Basketrysare

Årets basketrysare

Onsdagens basketmatch i Östersunds Sporthall utvecklades till en superrysare. En brutalt jämn match som bjöds de 1700 i publiken på plats. Det här var basketpropaganda som förhoppningsvis gav många nya besökare mersmak.
Läs mer & bilder »


Vonn & Stenmark i Åre

Alpina VM i Åre blev finalen på Lindsey Vonns fantastiska karriär och jag fick träffa Ingemar Stenmark efter 41 år. En fantastisk dag att tillbringa på VM-arenan i Åre.
Läs mer »


Stöd kampen mot cancer!

Under sommaren och hösten har jag tillsammans med Pink Ribbon Pin Up girls jobbat med deras kalender där syftet är att samla in pengar till cancerforskningen. Många bilder blev det för ett grymt gott syfte och du har fotrtfarande chansen att köpa deras kalender och samtidigt stödja cancerforskningen.

Läs mer och kika på lite opublicerade bilder här »


2018-12-28 | Basketligan | Jämtland Basket - Umeå Basket

Drypsäker seger för Jämtland

Andra hemvändarmatchen under julhelgen när Umeå kom på besök till Östersunds Sporthall. Drygt 1600 i publiken fick se Jämtland vinna med 118-85. Årets sista hemmamatch blev en ren uppvisning från Jämtlands sida.

Läs mer »


biathlon_svv_4

Monokroma skidskyttar

Svartvita bilder väcker minnen från 70-talet och mörkrymmet som jag riggat hemma i Bispfors i mina föräldrars tvättstuga. Som tidsfördriv under tågresan blev det ett gäng monokroma skidskyttar och en tillbakablick på tiden i mörkrummet under den röda lampan.

Läs mer »


Torstein Stenersen

Dimman i Idre

Första helgen i december var det premiär för IBU-Cup i Idre med ett stort startfält och enligt uppgift är IBU-Cup större än Världscupen sett till antalet tävlande och länder. Jag sladdade ner i dimma, snö och gråväder på fredagen för att dokumentera tävlingarna och hade nog hoppats på uppsprucket molntäcke, sol och vita fjäll.

Läs mer »


JB_ND_41

En match för Zeljko

Tisdagkväll i Sporthallen och match för Jämtland mot Norrköping Dolphins. Men tisdagkvällen var ingen vanlig dag för Östersundarna då det låg en tyngd och sorg över hela arenan – anledningen var det tråkiga och tragiska besked som nådde basketsverige under söndagen – Jämtlands assisterande coach Zeljko Brlek hade hastigt avlidit under söndagen.

Läs mer »


JB_BB_33

Basketpropaganda i Sporthallen

Det blev en grym basketkväll i söndags i Östersunds Sporthall när Jämtland tog emot Borås Basket för årets första TV-sända match. Det är en satsning från Sportkanalen som kommer att visa ett antal matcher under vintern och Jämtland kommer att få fler besök till glädje för alla basketfans.

Läs mer »


JB_WB_11

Basketmatchen som blev en nagelbitare

Tisdagkväll i Tegeltemplet och dags för match i basketligan. Motståndet denna kväll var nykomligen i ligan Wetterbygden som jag på förhand trodde kunde bli en relativt enkel match för Älgarna.

Läs mer »


supersprint_61

Supersnabba skidåkare i stan

För andra året arrangerades VW Supersprint utanför Berners i Östersund och hela den svenska eliten fanns på plats, både damer och herrar. Den stora frågan var om det fanns någon som skulle rå på världsrekordhållarna från Norge – Ludvig ”Ludde” Jensen och Marte Norlunde.

Läs mer »


paris_35

Paris – kärlekens stad

Mina tidigare Frankrikebesök har uteslutande gått till alperna för skidåkning men denna gång siktade vi mitt i hjärtat av landet och dess vackra huvudstad Paris. En magnifik stad på många sätt med vacker arkitektur, ett pulserande liv och en galen trafik.

Läs mer »


2018-10-26 Jämtland Basket - Nässjö Basket

Jämtland on fire

Efter några förluster är Jämtland tillbaka i segertåget, igår med ny seger mot gästande Nässjö. En jämn match igen och det verkar som årets upplaga av basketligan är en av de jämnaste på många år …

Läs mer »


kite_181014_1

Action vid Hara Ångbåtsbrygga

Idag skriver vi 14 oktober, i Jämtland och det är rena högsommarvärmen! På väg till Hara och Kitesurfar-gänget visade termometern i bilen på härliga 20 grader….

Läs mer »


jb_kings_25

Säsongens första förlust för Jämtland

Södertälje Kings kom på besök i Östersunds Sporthall och på plan möttes seriens hittils obesegrade lag, efter matchen skulle det bara vara ett….

Läs mer »


kite_180923_14

Kite med Canon!

I lite drygt en vecka har jag haft den stora förmånen att få testa Canons objektiv 600/4,0 tillsammans med nya huset 1Dx Mark II! Nästa vecka skall prylarna skickas tillbaka och det är en enorm separationsångest som smyger sig på….

Läs mer »


Stekhet basketpremiär!

En nästan fullsatt Sporthall (1607 åskådare) fick se ett laddat Jämtland ta emot Umeå som jag på förhand trodde skulle bli en relativt enkel match med tanke på vilka skalper Jämtland tagit under försäsongen….

Läs mer »


Bachirou med bollen när Malmö möter ÖFK på hemmaplan

Bachirou på hemmaplan!

Efter flera månaders bortavaro gjorde jag comback på Jämtkraft Arena för att plåta ÖFK mot Malmö FF. Det var lite skillnad mot senaste matchen då vi fortfarande hade tongivande spelare som Gero, Ghoddos och Sotte. Dessutom saknades ledarstaben med Graham Potter i spetsen….

Läs mer »


Conny berättar skrönor för Maria och Kicki på väg från passet

Älgjaktstider

En rasande fin sommar har passerat och vi går mot höst och vinter. Starten sker som vanligt med älgjakten och för min del är det 37:e året i rad med jakt på Ragundaskogarna.

Läs mer »


2018-08-08 Semesterbilder 2018

Slovenien i mitt hjärta

Ur forna Jugoslavien föddes Slovenien den 25 juni 1992. Vår resa i år skulle bli till ”Alperna” och det naturliga att tänka är väl Österrike, Schweiz eller Italien. Ellinor knäckte den brillijanta idén att ”det finns ju alper i Slovenien också.

Läs mer »


2018-07-21 Mountainbike - SM Distans

Rissveds comeback

Mountainbike SM på Frösön och lördagens distanstävling för damer var en het tillställning vädermässigt, ännu hetare blev den redan på fredagen då ryktena gick att Jenny Rissveds skulle göra tävlingscomeback efter ett långt uppehåll.

Läs mer »