Det stannar vid semifinal

Säsongen för Östersund Basket tog slut i och med tredje mötet med Luleå Basket.
Östersund inledde starkt och tog en snabb ledning och kanske chockade Luleå en aning, vi såg i alla fall ett helt annat spel jämfört med den senaste matchen i Luleå. I halvtid var matchen helt jämn och man började känna förhoppningar. I tredje tog dock Luleå grepp om matchen med +13 poäng, ett försprång som man sedan inte släppte. Ett starkt trepoängsskytte från Luleå var en bidragande faktor till segern.
Några noteringar från kvällen är att Astrid Sandberg Frankl fick ta emot pris som årets Stjärnskott i SBL.
Stina Dahlin och Danielle Elvbo spelade sin sista match där Danielle fick ett tråkigt avslut genom en knäskada i första halvlek. Hoppas att det inte är något allvarligt. Östersundsbekanta Mehryn Kraker spelade många minuter – men för Luleå denna säsong. Kontraktet med Alva Stark gick ut med denna säsong och jag hoppas att man jobbar hårt med att hitta en ny lösning på det. Just nu verkar det inte vara någon spelare eller tränare kontrakterad.

Tack för i år!

755 personer hade tagit sig till Sporthallen denna kväll för att stötta laget i kampen om final. Kul! Så borde det vara varje match – minst. Gissar att Bosse Svensson och övriga i föreningen har ett digert jobb framför sig nu för att forma truppen för säsongen 2023/2024. Några i årets trupp bör man hugga så snabbt det går. Kanske får vi se något Danskt stjärnskott i laget om Alva väljer att stanna kvar?
Tack för underhållningen den här säsongen Östersund Basket, det har varit många spännande och bra matcher och som alltid är det trevliga möten utanför planen med både spelare, ledare och alla andra runt omkring. Ni gör ett fantastiskt jobb och man känner sig alltid väl mottagen.
Luleå möter nu Södertälje eller Norrköping i final men frågan är om inte den moraliska finalen redan spelats. Känns som att Östersund kunnat vara ett finallag om man hamnat på ”andra sidan”.

Semifinal 3 mot Luleå Basket

Bild 1 av 12

Pepptalk innan uppkast