Chansen på bilen – spring milen!

Vinn en bil verkar vara ett framgångsrikt tema för tävlingar. I Östersund springer man för vinst, I Storhogna är det längdskidor och i Åre är det störtlopp. I Östersund startade loppet 2010 och lockar massor av löpare och gångare varje år. I år kändes det dock som att det var lite färre än vanligt, ca 800 var anmälda till loppet, men det kanske var så att fältet var mer utsträckt i år.

Min vana trogen axlade jag några kameror och gick ner till passeringen nedanför huset. Man har då sprungit 6 km och har sedan en skön flack mot mål i Badhusparken. Klassen med gångare startar en halvtimme innan löparna men det finns glada joggare även i den klassen. Tidigare år har det varit en par eller en klunga löpare i täten men i år kom det en ensam löpare bakom ledarbilen. Tesfaldet Negash ångade på i ensamt majestät och låg nära nog minuten före de jagande löparna. Ledningen höll ända in i mål med segertiden 31:38. Tesfaldet var 1.11 före Rasmus Grelsson och 1.16 före Oskar Kardin. Värt att notera är att den grymme Anders Södergren sprang in på 9:e plats, 2.25 efter segrande Tesfaldet. I Damklassen vann Jenny Larsson på tiden 37.33 före Hedda Bångman och Märta Rosenberg. Bilen vanns av Josefine Edlund, det blev en riktigt bra kväll för henne.